Apua

Tervetuloa!

Tämä yhteisö on tarkoitettu tuotteidemme ja palveluidemme ammattilaisille ja harrastajille.
Jaa ja keskustele parhaasta sisällöstä ja uusista markkinointi-ideoista, rakenna ammatillista profiiliasi ja tule yhdessä paremmaksi markkinoijaksi.

Tämä yhteisö on tarkoitettu tuotteidemme ja palveluidemme ammattilaisille ja harrastajille. Jaa ja keskustele parhaasta sisällöstä ja uusista markkinointi-ideoista, rakenna ammatillista profiiliasi ja tule yhdessä paremmaksi markkinoijaksi.

Tämä yhteisö on tarkoitettu ammattilaisille ja harrastajille, yhteistyökumppaneille ja ohjelmoijille. Voit kysyä kysymyksiä seuraavista aiheista:

 • kuinka asentaa Odoo tietylle alustalle,
 • kuink konfiguroida tai räätälöidä Odoo tiettyä liiketoiminnan tarvetta vastaavaksi,
 • mikä on paras tapa käyttää Odoota tiettyyn liiketoimintatarpeeseen,
 • kuinka kehittää moduuleita omaan tarpeeseen,
 • kysymykset Odoon palveluista tms.

Ennen kuin kysyt - varmista, että etsit vastaavanlaista kysymystä. Voit etsiä kysymyksiä otsikon tai tunnisteiden perusteella. Voit myös vastata omaan kysymykseesi.

Vältä liian subjektiivisia ja kantaaottavia kysymyksiä tai kysymyksiä, jotka eivät liity tähän yhteisöön.

Sinun tulisi esittää vain käytännönläheisiä kysymyksiä, joihin voit vastata ja jotka perustuvat todellisiin ongelmiin, joita kohtaat. Juttelevat, avoimet kysymykset vähentävät tämän sivuston hyödyllisyyttä ja syrjäyttävät muut kysymykset etusivulta.

Jotta kysymystäsi ei merkittäisi ja mahdollisesti poistettaisi, vältä subjektiivisten kysymysten esittämistä, joissa..

 • jokainen vastaus on yhtä pätevä: "Mikä on suosikkisi ______?"
 • vastauksesi annetaan kysymyksen yhteydessä, ja odotat lisää vastauksia: "Minä käytän ______ ______, mitä sinä käytät?"
 • varsinaista ratkaistavaa ongelmaa ei ole: "Olen utelias, tuntevatko muut ihmiset samoin kuin minä."
 • meille esitetään avoin, hypoteettinen kysymys: "Mitä jos ______ tapahtuisi?"
 • on avautuminen naamioituna kysymykseksi: “______ on surkea, eikö totta?”

Jos kuulut johonkin näistä esimerkkitapauksista tai jos kysymyksesi motiivina on "haluaisin osallistua keskusteluun osoitteesta ______", sinun ei pitäisi kysyä kysymystä täällä vaan postituslistoillamme. Jos motiivisi on kuitenkin "haluaisin muiden selittävän minulle ______", olet luultavasti ok.

(Yllä oleva kohta on muokattu Stackoverflow'n FAQ:sta.)

Enemmän:

 • Vastauksien ei pitäisi laajentaa kysymyksiä. Muokkaa kysymystä tai lisää kommentti sen sijaan.
 • Vastaukset eivät saa kommentoida muita vastauksia. Lisää sen sijaan kommentti muihin vastauksiin.
 • Vastausten ei pitäisi vain viitata muihin kysymyksiin. Sen sijaan tulisi lisätä kysymykseen kommentti "Mahdollinen päällekkäisyys...". On kuitenkin ok sisällyttää linkkejä muihin kysymyksiin tai vastauksiin, jotka tarjoavat asiaankuuluvaa lisätietoa.
 • Vastauksissa ei pitäisi antaa vain linkkiä ratkaisuun. Sen sijaan anna vastauksessasi ratkaisun kuvausteksti, vaikka se olisi vain kopio/liitä. Linkit ovat tervetulleita, mutta niiden tulisi täydentää vastausta, viitata lähteisiin tai lisälukemistoon.

Answers should not add or expand questions. Insteadeither edit the question or add a comment.

Vastaukset eivät saa kommentoida muita vastauksia. Lisää sen sijaan kommentti muihin vastauksiin.

Vastausten ei pitäisi vain viitata muihin kysymyksiin.Sen sijaan lisää kommentti, jossa lukee "Mahdollinen päällekkäisyys...". Voit kuitenkin lisätä linkkejä muihin kysymyksiin tai vastauksiin, joissa annetaan asiaankuuluvaa lisätietoa.

Vastauksissa ei pitäisi antaa vain linkkiä ratkaisuun. Sen sijaan anna vastauksessasi ratkaisun kuvausteksti, vaikka se olisi vain kopio/liitä. Linkit ovat tervetulleita, mutta niiden tulisi täydentää vastausta, viitata lähteisiin tai lisälukemistoon.

Vastaukset eivät saa aloittaa väittelyjä Tämä yhteisö Q&A ei ole keskusteluryhmä. Vältä vastauksissasi väittelyjä, sillä ne vesittävät kysymysten ja vastausten sisällön. Lyhyitä keskusteluja varten käytä kommentointimahdollisuutta.

Kun kysymystä tai vastausta äänestetään ylöspäin, sen lähettänyt käyttäjä saa pisteitä, joita kutsutaan "karmapisteiksi". Nämä pisteet toimivat karkeana mittarina yhteisön luottamuksesta häntä kohtaan. Käyttäjille jaetaan vähitellen erilaisia moderointitehtäviä näiden pisteiden perusteella.

Jos esimerkiksi kysyt mielenkiintoisen kysymyksen tai annat hyödyllisen vastauksen, mielipiteesi saa kannatusta. Toisaalta, jos vastaus on harhaanjohtava, sitä aletaan äänestää alaspäin. Jokainen puolesta annettu ääni tuottaa 10 pistettä, jokainen vastaan annettu ääni vähentää 10 pistettä. Kysymyksestä tai vastauksesta voi kerätä enintään 200 pistettä päivässä. Lopussa olevassa taulukossa selvitetään kunkin moderointitehtävän mainepistevaatimukset.

Tämän sivuston tavoitteena on luoda relevantti tietopohja, joka vastaisi Odoon liittyviin kysymyksiin.

Näin ollen kokeneet käyttäjät voivat muokata kysymyksiä ja vastauksia wikisivujen tapaan tietopohjan sisällön yleisen laadun parantamiseksi. Tällaiset oikeudet myönnetään käyttäjän karma-tason perusteella: voit tehdä samoin, kun karma-tasosi nousee tarpeeksi korkeaksi.

Jos tämä lähestymistapa ei sovi sinulle, ole hyvä ja kunnioita yhteisöä.

Tässä taulukko, jossa on etuoikeudet ja karma-taso